قرارگاه حل آسیب‌های اجتماعی در تهران راه‌اندازی می‌شود

استاندار تهران با بیان اینکه مسبب بسیاری از مشکلات اجتماعی این استان اشتباهات دستگاه‌های اجرایی است، گفت: در حال راه‌اندازی قرارگاه حل آسیب‌های اجتماعی هستیم و در این راستا به صورت جداگانه با فرمانده انتظامی، بهزیستی و وزیر کشور مذاکره کردیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل به نقل از ایرنا، «محسن منصوری» استاندار تهران، افزود: بدون‌شک بخش‌هایی از مشکلات اجتماعی را می‌توان در کوتاه مدت حل کرد که نمونه آن معتادان متجاهر است.

استاندار تهران با بیان اینکه تهران ۲۱ هزار معتاد متجاهر دارد، اظهار کرد: بناست فاز جمع‌آوری این افراد را از سطح شهر در کمتر از ۶ ماه انجام دهیم و بعد به سراغ نگهداری و باز اجتماعی برویم و با کمک هایی که در زمینه اشتغال آنان می‌کنیم، مانع بازگشت آنان به سمت اعتیاد شویم.

وی با بیان اینکه موضوع آسیب‌های اجتماعی بسیار فراتر از این موارد است، گفت: مشکلات اجتماعی، یکی از موارد بحث شده در جلسه اخیرمان با رئیس جمهوری بود؛ این حوزه ابعاد پیچیده ای دارد و با بحث حاشینه نشینی درهم تنیده است.

منصوری با بیان اینکه بحث حریم عامل و مساله دیگری در تهران است، خاطر نشان کرد: مسبب بسیاری از این مباحث در حقیقت اشتباهات اجرایی دستگاه های خودمان است؛ به عنوان مثال در بحث تقسیمات کشوری، شهرستانی جدید ایجاد شده است بدون آنکه حریم شهرها در نظر گرفته شود.

منصوری، ادامه داد: به طور قانونی حریم یک شهر از محدوده شهرستان نباید فراتر برود، اما در این استان شهرهایی داریم که ۲ شهر هم مرز همدیگر هستند و حتی یک متر حریم ندارند.

استاندار تهران تاکید کرد: خیلی شفاف بگویم، برخی از این موارد غیر قابل حل است؛ چراکه وقتی این سوی خیابان یک شهر و آن سوی خیابان شهری دیگر است، به هیچ وجه نمی توان از حریم سخن گفت؛ هر کسی هم بگوید که این مشکل را حل می کنم گزافه گفته است.

وی اضافه کرد: این مشکلات اجتماعی را در نقاطی که حریم های شهری با فاصله میان ۲ شهر موجودیت می یابد می توان به صورت قراردادی، توافقی یا با سیاستگذاری حل کرد.

منصوری اعلام کرد: با مذاکراتی که انجام گرفته، عزم دستگاه هایی مانند شهرداری، بهزیستی، ناجا، سپاه و بسیج برای حل این معضلات اجتماعی جدی است.

استاندار تهران گفت: حجم انبوه مشکلات تهران فقط ناشی از مهاجرت از دیگر مناطق به این استان نیست؛ اما یکی از عوامل، مهاجرت بسیاری زیادی است که به این استان می شود.

وی تاکید کرد: نمی توان گفت، ظرفیت های مالی و اجتماعی تهران به صورت میانگین سالانه پاسخگوی مهاجرت ۲۵۰ هزار نفر به این استان است.

تهران کشش جمعیت بیشتر را ندارد

منصوری افزود: بدون شک باید طرح های کنترلی و هدایتی از مبدا اجرا شود و این موضوع در نشست اخیر با رئیس جمهوری هم مطرح شد.

استاندار تهران با بیان اینکه این استان به واقع دیگر کشش جمعیت بیشتر از تعداد کنونی را ندارد، افزود: ما با مشکل آب، راه، حمل و نقل و مسکن مواجه هستیم و این جمعیت نیز به زمین، آب و زیرساخت جدید نیاز دارد.

وی با بیان اینکه نباید اجازه دهیم که جمعیت تهران بیش از این میزان شود، اظهارداشت: البته نمی خواهیم شرایط را برای مردم سختتر کنیم؛ پیش از این یک نظریه وجود داشت که می گفت آنقدر شرایط را در تهران سخت می کنیم که جمعیت از آن خارج شود؛ اما ما معتقد به این نظر نیستیم.

منصوری یادآورشد: هر کسی که شهروند استان تهران شد ما تلاشمان را برای ارائه بهترین خدمات به کار می گیریم.

استاندار تهران با تاکید بر اینکه به واقع تهران را نباید به عنوان مقصد مهاجرت انتخاب کرد، گفت: هم باید در مبدا مشوق ایجاد کرد و هم اینکه اگر هر شخصی به هر دلیل قصد مهاجرت دارد، کمک و راهنمایی کنیم که جایی غیر از این استان ساکن شود.

وی ادامه داد: اگر بخواهیم کمی وضعیت کنونی استان را ساماندهی کنیم، باید کنترل جمعیت را مد نظر داشته باشیم.

منصوری اعلام کرد: می توانیم برای جمعیت فعلی با استفاده از ظرفیت موجود، وضعیت را ساماندهی کنیم اما گاه سرعت خدمات رسانی ما با سرعت افزایش جمعیت یکسان نیست که باید برای آن تدبیری داشته باشیم.

کد خبر 45575

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =